Skład mineralny
Żywiec Perła® jest idealnie czysta
Na straży nieskażonej czystości i zdrowotnych walorów wody Żywiec Perła® stoi nienaruszone środowisko naturalne Żywieckiego Parku Krajobrazowego. Odpowiedni układ warstw geologicznych stanowi naturalny filtr, chroniący świeżość naszej wody. Dzięki niemu naturalne zbiorniki wodne położone w głębi Ziemi od tysięcy lat są odizolowane od wpływu wszelkich czynników zewnętrznych. Sprawia to, że woda Żywiec Perła® jest idealnie czysta, wolna od wszelkich zanieczyszczeń chemicznych i bakteriologicznych.
Czystość naszej wody, jej skład chemiczny i mineralny potwierdzone są atestem Państwowego Zakładu Higieny w Poznaniu.
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Zapewnienie najwyższej jakości dostarczanej Klientom wody jest dla nas bardzo ważne. Jakość wody Żywiec Perła® jest ściśle kontrolowana na każdym etapie produkcji. Nieustannie monitorujemy skład i czystość wody. Dokładnemu nadzorowi poddawany jest również sam proces rozlewania i butelkowania potwierdzony certyfikatem HACCP.
Nie poprawiamy natury. Skład naszej wody nie jest w najmniejszym stopniu modyfikowany. Woda dostarczana przez nas w butlach i butelkach jest dokładnie taka sama, jak ta czerpana z naszych ujęć głębinowych.
MA LICZNE WALORY ZDROWOTNE
Woda Żywiec Perła® ma wiele walorów zdrowotnych. Jest wodą źródlaną niskozmineralizowaną. Łączna zawartość składników mineralnych wynosi 316,22 mg/l. Charakteryzuje się niską zawartością sodu. Dzięki temu jest uznana za wodę niskosodową, szczególnie zalecaną dzieciom. Niska jest również zawartość wapnia. Charakteryzuje się odczynem zasadowym 8,18 pH, najwyższym spośród wód dostępnych na rynku. Polecana w diecie chorych na cukrzycę.
GÓRSKA WODA ŹRÓDLANA ŻYWIEC PERŁA ®
- Bardzo dobrze nawadnia organizm.
- Pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową.
- Pozytywnie wpływa na zdrowie i odporność organizmu.
- Zwiększa wydolność organizmu podczas wysiłku.
- Doskonale gasi pragnienie.
- Wspomaga odchudzanie i redukuje skutki stresu.
- Jest idealna dla osób aktywnych fizycznie i dzieci.
Woda Żywiec Perła® może być spożywana i doskonale smakuje w dowolnej temperaturze. Ma naturalnie delikatny smak.
Woda źródlana o niskiej mineralizacji doskonale sprawdza się w każdym domu jako baza do przygotowywania posiłków i napojów, w najmniejszym stopniu nie zmieniając ich smaku. Idealnie nadaje się do parzenia kawy, herbaty, ziół, a także gotowania zup i sosów. Niska mineralizacja sprawia również, że podczas gotowania naszej wody nie powstają osady.
SKŁADNIKI MINERALNE
Kationy (mg/l)
Sodowy – 42
Wapniowy – 26,05
Magnezowy – 9,11
Potasowy – 1,11
Aniony (mg/l)
Wodorowęglanowy – 194,00
Siarczanowy – 27,57
Chlorkowy – 3,19
Fluorkowy – 0,22
Łączna zawartość składników mineralnych wynosi 316,22 mg/l.